https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Louis Uyttenhove (ITC) naar Europe Triathlon Youth Championships Festival in Alanya: “Ik hoop op de finale”

Louis Uyttenhove. © RV
Redactie KW

Louis Uyttenhove, lid van de Izegemse Triatlon Club, mag op donderdag 30 september naar het Europe Triathlon Youth Championships Festival in Alanya, Turkije. De jonge atleet wil vooral met een goed gevoel terugkeren.

“Natuurlijk hoop ik op de finale”, opent de 17-jarige Louis uit Beveren-Roeselare die moderne talen-wetenschappen volgt in het college van Izegem. “Maar eerst moet ik door de kwalificaties zien te geraken. Sowieso zal ik twee wedstrijden doen: de halve finale op 30 september en op 3 oktober neem ik nog met het team deel aan de Mixed Relay (twee jongens en twee meisjes, red.). Ik wil vooral met een goed gevoel terugkeren en niet al te veel druk leggen.”

“Ik heb ondertussen al heel wat trainingen en wedstrijden achter de rug om mij voor te bereiden op deze wedstrijd. Zo nam ik onder andere deel aan twee internationale wedstrijden. Niet alleen het fysieke aspect speelt een belangrijke rol bij sport. Ook mentaal kan je je voorbereiden. Ik ga nu ook naar een sportpsycholoog om beter met prestatiedruk te kunnen omgaan, want ik kan mezelf soms wel veel druk opleggen. Dat gaat nu al een stuk beter.”

Tactisch plan?

“Er is niet meteen een onderdeel van de triatlon dat er bij mij uitspringt. Ik denk dat ik ze alle drie ongeveer evengoed kan. Maar misschien is mijn lopen en zwemmen wat beter dan het fietsen. Al is fietsen dan weer net het onderdeel dat ik het liefst doe”, lacht Louis.

“Een tactisch plan heb ik niet. Mijn coach zegt dat je moet racen en koersen en dat probeer ik, (lacht) als je dat een tactiek kan noemen. Trachten mee te zijn met de kopgroep en goed uit het water komen is de raad die ik meekrijg bij wedstrijden hier in België. Ik zal dus daar in Turkije hetzelfde proberen te doen.”

Belgisch kampioen worden

“In Turkije heb ik niet meteen een doelstelling voorop gezet, maar ik zou wel graag eens Belgisch kampioen worden in mijn triatloncarrière. Ik ben namelijk al vier keer tweede geworden. Het zou dus leuk zijn om ook eens goud te pakken in plaats van er telkens net naast te grijpen.” (RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.