Lotto-Belisol rekent op Jens Debusschere

Redactie KW

Lotto-Belisol wil het in 2014 per se beter doen dan dit seizoen, dat geteisterd werd door pech.

Niet dat het seizoen nu zoveel beter is begonnen, want spurtkoning Andre Greipel stond op de voorstelling beteuterd te kijken met een gehavend gezicht, het gevolg van nog maar eens een valpartij, die in 2013 zoveel roet in het eten van Lotto-Belisol gooide. Bekendste slachtoffer was Jurgen Van Den Broeck, die zo al snel een kruis mocht maken over zijn Tourambities. Van den Broeck zal nu ook in de klassiekers top moeten zijn.

Het Vlaamse voorjaar moet ook het terrein worden van Jens Debusschere uit Roeselare, die in het najaar een mooie reeks neerzette in de Tour Eurometropole, Koolskamp en Putte-Kapellen. “Ik heb niet echt mijn eisen gesteld, maar ik heb wel bepaalde doelen. Ik hoop daar mijn rol te kunnen spelen”, zegt Debusschere. “Ik denk in de eerste plaats aan het voorjaar, de net iets kleinere wedstrijden net onder de grote klassiekers. Wedstrijden zoals Waregem, daar denk ik wel aan”.

Lieselot Decroix

Debusschere zal wel nog werken voor Roelandts en aanwinst Tony Gallopin. Hij begint aan zijn seizoen in de Tour Down Under. In Gent werd ook de vrouwenploeg voorgesteld, met nieuwkomster Fenna Vanhoute, Celine Vanseveren en Sara Verhaest. Lieselot Decroix uit Kuurne is na haar zwaar verkeersongeval teruggekeerd naar de oude stal. “Ik ben realistisch. Ik denk dat mijn beste niveau nog moeilijk te halen is, vooral ook omdat ik het combineer met werk.Ik heb nog veel goesting om te koersen. Ik hoop nog alle mooie wedstrijden te mogen rijden en iets te betekenen voor de ploeg”, zegt zij. Decroix combineert haar carrière wel met een doctoraat biomedische wetenschappen.

(J.S.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier