Lotte Claes en Thibaut De Smet winnen duatlon Pittem

© (Foto JG)
Redactie KW

Zaterdag vond in Pittem de vierde editie van de sprintduatlon plaats. Bij de mannen haalde Thibaut De Smet het en bij de dames won Lotte Claes overtuigend.

Onder een stralende zon namen 115 deelnemers, waaronder een vijftiental Pittem- en Egemnaren, de start voor de vierde editie van de Pittemse sprintduatlon. Bij de mannen namen Thibaut en Nicolas De Smet al vrij vroeg in het loopgedeelte het voortouw. Tijdens nagenoeg het volledige fietsgedeelte losten ze elkaar van geen meter en het was dan ook pas in het loopgedeelte dat Thibaut de wedstrijd definitief in zijn voordeel kon beslechten. Hij ging Nicolas met anderhalve minuut vooraf. Joren Jans vervolledigde het podium.

Bij de dames liep Belgisch kampioen Lotte Claes al vrij snel van de anderen weg en bouwde gedurende de hele wedstrijd haar voorsprong verder uit. Zij haalde het uiteindelijk met 3,26 minuten voorsprong op Lien Lanssens. Saïda Hollevoet werd derde.

Eerste Pittemnaar werd Brecht Vandenheede en eerste Pittemse dame werd Veronique Raedt. Bij de mannelijke duo’s haalden Kevin Parrein en Dries Bafcop het en bij de damesduo’s wonnen Els Van Coillie en Katrijn Vanhulle. Bij de gemengde duo’s ten slotte haalden Nele Geeroms en Niels Tailleu de eerste prijs binnen.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier