Lebad 3G staat vierde in tweede provinciale: “Nu vooral onze positie handhaven”

Het team van Lebad met de heren Martijn Cherlet, Baptiste Ghesquière, Matthias Vraeghe en vooraan de twee dames Gwendoline Dejonghe en Michelle Coornaert. (Foto MD)
Redactie KW

De derde gemengde ploeg van Lebad komt uit in tweede provinciale. Na een 2-6-overwinning tegen Tielt klimt het team naar de vierde plaats. “Daar zijn we heel tevreden mee”, klinkt het.

“Na onze 5-3-zege uit de heenronde hoopten we opnieuw aan het langste eind te trekken en we wonnen uiteindelijk oververdiend“, opent de 23-jarige Michelle Coornaert uit Heule. “Het was een belangrijke confrontatie, want nu springen we over Tielt naar de vierde stek.”

Vorig seizoen moest Lebad lange tijd knokken voor het behoud. “Maar we slaagden in ons opzet. Met drie nieuwe heren moesten we voor dit seizoen een nieuwe ploeg vormen, maar het klikt prima. Een plaats in de middenmoot was dan ook de ambitie en met nog drie duels te gaan, lijkt dat te lukken. De top twee staat afgescheiden van de rest en het is onbegonnen werk om die achterstand nog goed te maken, dus willen wij onze positie in de stand vooral handhaven.”

Michelle is zelf al sinds het eerste middelbaar actief bij Lebad. “Via vrienden kreeg ik de smaak te pakken, al gaf mijn papa Alain ervoor al het voorbeeld. Mijn zus Marilyn en ik volgden hem en nu zouden we niet meer zonder badminton kunnen. Na de gemengde competitie waag ik mij na Nieuwjaar ook aan de damesreeksen“, rondt Michelle Coornaert af. (DB)

De tussenstand na de manche van de KW-cup in Oostrozebeke vind je op www.kw.be/badminton.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.