Laatste manche van het Raes Bosloopcriterium geannuleerd

De Beisbroekloop werd omwille van het verschrikkelijke weer geannuleerd. © foto AC
Redactie KW

Zondagmorgen zou in Beisbroek in Sint-Andries de derde en laatste manche van het Raes Bosloopcriterium plaatshebben. Storm Odette zorgt er echter voor dat de wedstrijd wordt geannuleerd.

Na de bosloop in Ryckevelde tussen Sijsele en Brugge en Bulskampveld in Beernem was het omwille van corona wachten op de laatste cross van het Raes Bosloopcriterium in Beisbroek in Sint-Andries. Die had op zondag 29 maart moeten plaatshebben, maar door de uitbraak van de coronapandemie moest organisator Sam Govaert uit Jabbeke van BRO.GO Sports op zoek naar een nieuwe datum. Die werd gevonden op zondag 27 september om 10.00 uur met een bubbelstart voor alle reeksen of 5,10 of 15 km.

Storm Odette richtte de voorbije nacht een ware ravage aan, zeker ook aan de start- en aankomstzone nabij de Vokssterrenwacht in Beisbroek waar alles werd weggeblazen. Er zit dus niets anders op dan de wedstrijd te annuleren. Een domper voor BRO.GO Sports.

“Het is een drama om veilig te organiseren. We kunnen in de huidige omstandigheden onmogelijk coronaproof iets doen. Het stormt, we kunnen geen inschrijvingen organiseren, geen aankomst opzetten, niets”, aldus een zeer ontgoochelde Sam Govaert. “Na corona, nu dit. Mijn excuses aan allen die zich hadden ingeschreven. Voor wie in de buurt is, staat er een goodiebag klaar.”

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier