KVK veegt Anderlecht weg dankzij de durf van Vanderhaeghe

Ze moeten dan wel naar Club Brugge binnen twee weken, Anderlecht zal blij zijn dat ze pas op speeldag 14 en speeldag 15 Cercle Brugge en Zulte Waregem ontmoeten.

© (Foto BELGA)

Want de West-Vlaamse clubs liggen het ‘nieuwe’ Anderlecht niet bepaald. Thuis, de ouverture van Vincent Kompany, meteen 1-2 tegen Oostende. Aan de basis van de terugkeer, na de snelle 1-0: Ronald Vargas, ex-Anderlecht. En nu ook nog een 4-2 rond de oren op Kortrijk. Aan de basis van de spectaculaire ommekeer na de rust: Ilombe Mboyo en Hervé Kagé, ook allebei ex-Anderlecht. Met hun drie goals legden ze paars-wit KO, de schicht van D’Haene maakte Kompany en co piepedood. Was het verdiend? Op basis van de wilskrachtige tweede helft, toen KVK wél durfde doordekken wél. Op luide vraag van Vanderhaeghe, aan de rust. Maar óververdiend is iets anders, KVK moest tot de gelijkmaker van Kagé de dominantie van een dartel paars-wit helemaal ondergaan. Maar durf, karakter – Yves Vanderhaeghe-karakter, heet dat in het Guldensporenstadion – en efficiëntie zijn ook kwaliteiten.

Voor de start van het seizoen stelden voorzitter Allijns en Vanderhaeghe als belangrijke doelstellingen: (nu en dan) eens winnen tegen een topper. En vooral: van het Guldensporenstadion opnieuw een burcht maken. Is al gelukt op speeldag vier. De supporters zongen en dansten na de geweldige tweede helft van de Kerels als in de beste tijden.

Bovendien raakte meteen na de match ook bekend dat smaakmaker Mboyo, naar zijn beste vorm groeiend, zijn contract bij KVK heeft verlengd. En Ajagun en Kagé raken steeds beter conditioneel op punt. En volgens de coach speelde Ocansey zijn beste match voor KVK. “Ik zag muziek in mijn ploeg”, lachte Vanderhaeghe. En toch moet KVK verder op zoek naar een spits. Want de coach weet ook: één vogel maakt de lente niet. Maar indien nu ook nog een witte merel à la Avenatti wordt gevonden, staat KVK, helemaal naar de hand van Yves Vanderhaeghe, ongetwijfeld nog meer moois te maken. 7 op 12: KVK heeft alvast zijn start niet gemist. Respect!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.