KV Oostende wint na spannende strafschoppenreeks

KV Oostende plaatste zich voor de kwartfinales van de Beker van België. De match tegen Lierse eindigde op 0-0 en KVO was uiteindelijk de beste in de strafschoppen.

Het wedstrijdblad maakte duidelijk dat voor beide ploegen de Beker van België geen prioriteit is. KV Oostende begon met drie basisspelers op de bank : Berrier, Canesin en De Schutter. Bij Lierse zaten onder andere Hoefkens, Losada en Corstjens op de bank.

De aanvangsfase was dan ook slordig en er waren amper kansen te noteren. Lierse had wel het overwicht, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. Aan de andere kant kon enkel Mushekwi dreigen. Aan de rust stond het dan ook 0-0 na een slappe eerste helft.

Vanderbiest bracht in het begin van de tweede helft sterkhouders De Schutters, Berrier en Canesin in de ploeg en die brachten even beterschap. Niels De Schutter kon net niet afwerken. Ook Lierse dreigde even, maar de twee doelmannen werden amper op de proef gesteld. De verlengingen waren dan ook logisch…

En de eerste verlenging begon met een technisch hoogstandje van Franck Berrier. Fernando Canesin kon net niet afwerken. De eerste verlenging bracht uiteindelijk geen beterschap. In de tweede helft van de verlengingen was er nog een kans voor Canesin, maar uiteindelijk werden het toch strafschoppen.

In die strafschoppenreeks miste niemand tot aan de achtste strafschop voor Lierse. Jimmy De Jonghe knalde op de lat en meteen was KVO geplaatst voor de volgende ronde. Tussendoor had Yohan Brouckaert zijn penalty gemist, maar hij mocht van de ref opnieuw proberen omdat de Lierse goalie te vroeg een voorwaartse beweging maakte.

Racing Genk is de tegenstander in de volgende ronde.