KV Oostende vernedert Racing Genk

KV Oostende zorgde zaterdagavond voor dé stunt van het weekend. De kustploeg won op eigen veld met 4-0 van titelkandidaat Racing Genk.

De ruim 4.500 toeschouwers in het Albertpark moesten na twintig minuten even in de ogen wrijven, want de thuisploeg leidde toen al met 2-0. Eerst zorgde Laurent Depoitre met een kopbaldoelpunt voor de 1-0 en zes minuten later verdubbelde Nyasha Mushekwi de Oostendse voorsprong. Tweemaal lag een Anderlechthuurling aan de basis van het Oostendse doelpunt. De eerste goal kwam er na een assist van Jordan Lukaku en bij de 2-0 was Fernando Canesin de aangever. Iedereen dacht dat de bezoekers wakker geschud waren door die vroege achterstand, maar op slag van rust zorgde Niels De Schutter zelfs voor de verdiende 3-0-cijfers.

Genktrainer Mario Been voerde aan de rust een driedubbele wissel door, maar Oostende liet zich niet meer verrassen. Na een bijzonder lichte strafschopovertreding op Canesin zorgde Yohan Brouckaert op het uur zelfs voor de 4-0. Genk leek nu helemaal het noorden kwijt en KVO was zelfs nog dichter bij de 5-0 dan de Limburgers bij de eerredder. Laurent Depoitre was nog het dichtst bij de forfaitcijfers, maar hij gleed de bal tegen de paal. Dankzij die zege én de nederlaag van Waasland-Beveren in Gent doet KV Oostende opnieuw een uitstekende zaak in de strijd om het behoud. Het verschil met de vijftiende plaats bedraagt nu al zes punten.