KV Oostende verliest op Heist

Redactie KW

KV Oostende heeft voor de tweede keer in zestien wedstrijden verloren. Heist haalde het met 1-0, waardoor KVO naar de derde plaats zakt.

In het kleine stadion van Heist vond Oostende nooit zijn draai. Vandamme knalde een eerste kans wel naast, en Gueye kopte op de dwarslat. Toen diezelfde Gueye een fout beging in de zestien, wees de scheidsrechter naar de stip. Dusmesnil werd op het schot van Criel gered door de paal. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong. Webers mocht aan de tweede paal binnenkoppen.

Dissa pakte in de tweede helft uit met een gevaarlijke kopbal, maar Oostende kon toch niet veel gevaar creëren. Criel bleef een gesel voor de bezoekende defensie, die man op man ging spelen. Trainer Vanderbiest gokte nog met meer offensieve mankracht, maar dat bracht geen zoden aan de dijk. De 1-0 bleef op het bord.

Eupen speelde 2-2 gelijk in de topper op Lommel, Charleroi won wel, met 1-0 van Dender. In de stand leidt Eupen met 36 punten, drie meer dan Charleroi, en vier meer dan KV Oostende. Volgende week speelt KV Oostende thuis tegen White Star Woluwe.

(JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.