KV Kortrijk wint overtuigend van Lierse

KVK liet thuis niets aan het toeval over. Het won van Lierse met overtuigende 4-1 cijfers.

In het begin ging de wedstrijd tussen KVK en Lierse nog gelijk op, maar het duurde niet lang voor Kortrijk de touwtjes definief in handen had. Bij de rust stond het 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Het was Dejaeghere die de score opende. Okka weerde het schot van Oussalah af, maar duwde de bal ongelukkig in de voeten van Dejaeghere, die de 1-0 simpel binnen legde. Net voor de rust verdubbelde Zukanovic de voorsprong vanop de stip, na een penaltyovertreding op Nfor. Een tweede strafschop werd niet veel later door Nfor verkwanselt.

Na de rust ging Kortrijk op hetzelfde elan door. Toen Lierse al vroeg in de tweede helft met tien man viel, leek de wedstrijd gespeeld. Chavarria en Capon pikten beiden nog hun goaltje mee. In de slotfase kon Lierse de nul alsnog van het bord vegen. Via Elgabas kwam de 4-1 eindstand op het bord.