KV Kortrijk speelt opnieuw 2-2 gelijk tegen RAEC Bergen

Net als woensdagavond speelde KV Kortrijk zaterdag 2-2 gelijk tegen RAEC Bergen. Deze keer bleven de Kortrijkzanen echter achter met een kater.

Aan de rust zag het er nochtans bijzonder rooskleurig uit voor de ploeg van trainer Hein Vanhaezebrouck. Na amper drie minuten opende Ernest Nfor al de score voor de thuisploeg. Bergen kwam daarna iets beter in de wedstrijd, maar na een half uur keek Benjamin Nicaise al tegen zijn tweede gele kaart aan. Een kwartier later leken de Kortrijkzanen de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen dankzij Ervin Zukanovic, die een vrije trap in de winkelhaak kegelde.

De Kortrijkzanen leken zegezeker bij de rust en ook in het begin van de tweede helft was het rood-wit dat de wedstrijd domineerde. Na tien minuten viel echter de aansluitingstreffer van Tim Matthys. En wat niemand nog voor mogelijk hield, gebeurde zeven minuten later. Net als woensdagavond in de bekerwedstrijd verschalkte Baptist Martin zijn eigen doelman. De thuisploeg leek het noorden kwijt na die gelijkmaker en het waren de bezoekers die nog de beste kansen kregen op de winnende treffer, maar doelman Kristof Van Hout hield uiteindelijk toch een punt thuis.