KV Kortrijk in beroep tegen schorsingsvoorstel Gertjan De Mets: “Malanda minder gestraft voor zwaardere feiten”

© BELGA
Redactie KW

KV Kortrijk haalt een overtreding van Junior Malanda van Zulte Waregem aan om het aangetekende beroep tegen het schorsingsvoorstel van de eigen speler Gertjan De Mets te motiveren.

De Mets werd zaterdagavond in de competitiewedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven (1-1) van het veld gestuurd nadat hij met de arm een doelpunt verhinderde. Daardoor zou hij zaterdag de derby tegen Zulte Waregem missen, tenzij KV Kortrijk beroep aantekent. En dat doet het, nota bene met een opvallend argument.

Zo verwijst KV Kortrijk naar vertraagde en uitvergrote beelden die aantonen dat het om een aangeschoten bal gaat en dat de arm van De Mets tegen zijn lichaam blijft. De club vindt ook dat de speler zich voorbeeldig gedroeg door meteen en zonder morren het veld te verlaten na zijn rode kaart.

“Onnodige sliding tackle van Malanda”

Frappant: ook Junior Malanda van de rivaal aan de Gaverbeek wordt over de hekel gehaald. “Een andere vaststelling die meespeelt is dat dit seizoen speler Malanda op een moment dat het helemaal niet meer nodig was in de wedstrijd nog een onnodige penaltyfout maakt met een sliding tackle, en dan nog reclameerde tegen de ref, alsook zijn coach na de wedstrijd nog verontwaardigd de kleedkamer van de ref opzocht en dat achteraf ook nog eens vermeldde voor de pers”, windt communicatieverantwoordelijke Jelle Brulez van KV Kortrijk zich op in het persbericht.

Voor de liefhebbers: ze verwijzen hier naar de met 5-2 verloren wedstrijd van Zulte Waregem op Racing Genk, dus niet eens een fout uit een onderling duel. Malanda maaide toen Gorius onderuit en werd in de negentigste minuut, met nog drie minuten blessuretijd op de klok, richting douches gestuurd. “Resultaat voor Malanda: voorstel tot schorsing van één week teruggebracht tot een week voorwaardelijk”, vervolgt Brulez. “Dus eigenlijk is die speler voor een bewuste overtreding drie minuten geschorst geweest, terwijl wij voor een onbewuste overtreding en voorbeeldig gedrag achteraf 44 minuten plus een extra match krijgen opgelegd. Daarom hebben wij besloten om in beroep te gaan en hopen op meer begrip voor de beroepscommissie.”

Nu zondag duel Kortrijk – Zulte Waregem

Zondagavond is er de derby tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem, de messen kunnen bij deze nog wat extra geslepen worden. Nu vrijdag al wordt het beroep van KV Kortrijk behandeld.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.