KV Kortrijk gaat nipt onderuit

KV Kortrijk heeft zaterdagavond met 1-0 verloren tegen AA Gent, de leider in play-off 2A. Mboyo zorgde voor het enige doelpunt van de partij.

© BELGA

In een evenwichtige start van de partij verzamelden beide teams enkele kleine kansjes, maar de eerste grote kans viel er na iets meer dan een kwartier spelen voor AA Gent. Mboyo werd de diepte ingestuurd, maar Keet bracht met de voet redding en zag de bal voorlangs gaan. KV Kortrijk liet zich echter niet kennen en zorgde voor het half uur via Chavarria twee keer voor dreiging, maar zijn vizier stond niet op scherp. Daarna dreigde Mboyo opnieuw via een kopbal, maar zijn poging scheerde de lat. Daarna viel de partij even stil, maar vlak voor rust kwam Gent alsnog bijna op voorsprong, maar het schot van Mboyo belandde op de paal.

De tweede helft begon met veel middenveldspel en slordige opbouw. Gent nam de match wel resoluut in handen, maar de doelpogingen bleven uit. Maar naarmate de partij vorderde, begon Gent meer en meer druk te zetten en moest Keet een paar keer gevat tussenbeide komen. Kortrijk kon de bal niet meer in eigen rangen houden en in de 75ste minuut was het dan toch raak voor AA Gent. Mboyo ging op wandel aan de rand van de zestien en krulde de bal knap voorbij een kansloze Keet, 1-0. Daarna controleerde AA Gent de partij en kon een onmondig Kortrijk niet meer tegenscoren.

(SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.