KSV Roeselare wint met 3-1 van Lommel United

Roeselare scoorde twee keer op strafschop, een keer door Di Lallo en een keer door De Rechter

Roeselare begon met veel inzet aan de partij en zette Lommel United, 8ste in het klassement, onder druk, maar aanvankelijk leverde dat geen kansen op. Het was integendeel Lommel dat plots sterk kwam opzetten en een grote kans zag gered worden door Lentz. Het bleef langs beide kanten bij voorzichtige pogingen, maar rond de 37e minuut was het dan toch raak voor de thuisploeg. Nils Sarrazyn ging door op voorzet van Marcos, maar hij werd gehaakt door een Lommelspeler en kreeg daarvoor een strafschop. Anthony Di Lallo zette de penalty op, goed voor de 1-0-voorsprong. In de tweede helft zette Vanaken Lommel evenwel weer op 1-1.

Weer op voorsprong

Daarna ging het op en af en vielen er aan beide kanten kansen te noteren. De Rechter knalde een schot op de doelman, Scheelen schoot net naast voor Lommel United. Bij een nieuwe kans voor KSV werd Sven De Rechter onderuit geschoffeld door Goossens, wat die een rode kaart opleverde en meteen een tweede strafschop voor Roeselare. Dit keer stond De Rechter voor de doelman, hij zette de strafschop feilloos om : 2-1.

Net voor affluiten kreeg een speler van Lommel United nog een tweede gele kaart voor protest. In het handvol minuten dat er met 11 tegen 9 werd gespeeld, zorgde Jean-François Mbuba nog voor de 3-1 en een zeer welkome zege voor Roeselare.