KSV Roeselare verliest van Moeskroen-Péruwelz met 2-0

De match in tweede klasse tussen Roeselare en Moeskroen stond bij de helft nog op 0-0. Twee invallers van Moeskroen brachten daar in de 2de helft verandering in.

In een vooruitgeschoven wedstrijd van de achttiende speeldag maakt KSV Roeselare de al bij al korte verplaatsing naar de Cannonier van Moeskroen-Péruwelz voor wat best wel voor een streekderby kan doorgaan.

Roeselare staat zestiende, en hoewel de nummers laatst en voorlaatst op een straatlengte achterstand volgen, kan het zich maar weinig uitschuivers meer veroorloven, wil het niet in de degradatiezone verzeilen. Tegenstander Mouscron-Péruwelz is een te duchten opponent, want vorig seizoen nog net naast de promotie naar eerste klasse grijpend na verlies tegen Cercle Brugge, en nu alweer op een mooie vierde plaats in het klassement van tweede klasse.

Roeselare wou op zijn minst voor een punt gaan en leek daarin ook te lukken. Hoewel Moeskroen het meeste balbezit optekende, bleef het scorebord in de eerste helft ongewijzigd.

Tweede helft

Maar in de tweede helft brachten 2 invallers van Moeskroen daarin verandering. Een eerste keer in de 71ste minuut (Khiter), een tweede keer al vrij vlug daarna in de 84ste minuut (Badri).

Tussen de 2 goals kreeg Jeremy Huyghebaert, ex-Roeselare, na een overtreding op Yannick Euvrard van Roeselare een rode kaart. Maar dat hielp Roeselare niet om het tij te keren.