KSV Roeselare vergeet te scoren

KSV Roeselare kon thuis tegen Boussu Dour de netten niet doen trillen. Bezoekende doelman Coqu speelde een ijzersterke wedstrijd en hield de thuisploeg zo van een broodnodige zege.

De thuisploeg nam meteen de wedstrijd in handen, maar vond aanvankelijk moeilijk een gaatje in de stugge defensie van de Walen. Mirvic kon een vrijschop van Cherqui devieren, maar de bal werd in corner gewerkt. Meteen daarna weer een kans voor Roeselare, maar een Waalse verdediger kon de bal net voor de aanstormende Dissa en Dotsenko wegwerken. Een actieve Bidaoui probeerde het even later zelf, maar zijn schot werd gestopt door Coqu. Even later hield die doelman zijn ploeg opnieuw recht door een kopbal van Dissa uit doel te ranselen. Daarna moest KSVR het tempo even doen zakken, maar de bezoekers kwamen met moeite in de buurt van de thuisdoelman.

Roeselare moest de drie punten thuis houden, maar bleef op een stugge afweergordel botsen. Bovendien liepen de spitsen heel vaak buitenspel. Bidaoui probeerde het nog eens met een listig lobschot, maar Coqu tipte in corner. Na een uur spelen kreeg Stojanovic de uitgelezen kans op de 1-0, maar hij schoof de bal naast doel. Even later zette diezelfde Stojanovic Dotsenko alleen voor doel, maar ook hij kreeg de bal niet voorbij een sterk keepende Coqu. KSV Roeselare bleef op zoek gaan naar het beslissende doelpunt en twintig minuten voor tijd werd ook Thiam in de strijd geworpen. Tien minuten voor tijd kreeg Stojanovic opnieuw een mooie kans, maar ook deze keer wilde de bezoekende doelman van geen wijken weten. Vier minuten voor tijd kreeg de thuisploeg nog bijna een koude douche, maar Verhulst hield zijn ploeg recht. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op een 0-0-gelijkspel. (SM)