KSV Roeselare onderuit met tien man

KSV Roeselare speelde een goede partij op bezoek bij Tubeke, maar de rode kaart voor Vandenbussche na een half uur was er uiteindelijk te veel aan. De thuisploeg profiteerde van de situatie en won met 2-1.

De wedstrijd ging goed op en neer en het was KSV Roeselare dat de score opende. Na tien minuten kopte Bowen de 0-1 op vrijschop van Declercq onhoudbaar binnen. Even later kwam Di Lallo oog in oog met thuisdoelman Lahaye, maar hij besloot op de doelman. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg gevaarlijker opzetten en doelman Van de Moortele moest een eerste keer aan het werk op een poging van Ambroise. Even later was het opnieuw paniek voor het Roeselaarse doel. Vandenbussche haalde net voor het strafschopgebied de doorgebroken Ambroise neer. Scheidsrechter Bylois wees eerst naar de stip, maar corrigeerde dat op aangeven van zijn lijnrechter. Voor Vandenbussche was hij met een rode kaart evenwel onverbiddelijk. Met nog een uur te spelen met een man minder besloot trainer Serebrennikov zijn middenveld te versterken en kwam hij op het veld in de plaats van Bowen. Vlak voor de rust stonden de bordjes echter opnieuw in evenwicht. Neels zorgde in blessuretijd voor de 1-1.

De thuisploeg wou meteen profiteren van de man-meer-situatie en drukte Roeselare op zijn eigen helft. Van de Moortele reageerde goed op pogingen van Neels en Tshibumbu en zag een trap van Villano nipt naast gaan. Na tien minuten moest de doelman zich toch gewonnen geven. Tshibumbu kopte aan de tweede paal de 2-1 tegen de netten. KSVR probeerde te reageren, maar had het moeilijk om een opening te vinden in de gegroepeerde verdediging van Tubeke. Verder dan een schotje van Serebrennikov kwam het niet. Met het einde van de partij in zicht zorgden Di Lallo en Van De Velde nog even voor doelgevaar, maar zonder succes. Tubeke kampeerde nu voor zijn eigen zestien en zo moest Roeselare met lege handen naar huis.