KSC Beernem wint allerlaatste derby tegen Cercle Oedelem

Redactie KW

Zondagnamiddag stond de allerlaatste derby tussen KSC Beernem en Cercle Oedelem op het programma. De thuisploeg won met 2-1. Volgend jaar gaan fuseren beide ploegen.


Al voor het begin van de laatste derby tussen SC Beernem en Cercle Oedelem was er ambiance tussen de supporters van beide teams. Een doodskist met de vlag van Cercle Oedelem werd rond gedragen. Cercle startte vrij gretig aan de partij, terwijl Beernem niet goed wist hoe te reageren. De thuisploeg acteerde vrij zenuwachtig en pakte uit met slordige voorzetten en ballen die nooit de man bereikten. Bij één van de zeldzame offensieve impulsen van de gastheren kopte Jens Vanhaverbeke de bal in handen van gastportier Ayrton Devriendt.

Beernem komt opzetten

Bij Cercle was het vooral middenvelder Hannes Luca die het initiatief nam. Een slechte terugspeelbal door Broes Depauw werd onderschept door Jouri Skatchkoff, maar thuisportier Kevin Zutterman zat er goed tussen. Halfweg de eerste helft zond Lorenzo Lammens in tot bij de doorspurtende Gillian Bellaert, maar de lokale spits miste een open kans. Aan de overzijde moest Zutterman al zijn talenten aanboren om Wouter Bes van een doelpunt te houden. Meer en meer kwam Beernem in de match en er waren kansen voor Bellaert en Ruben De Blieck, maar de scherpte ontbrak. Toen iedereen dacht met een brilscore te gaan rusten, pakte Bellaert uit met een individuele actie, knalde op doel en zag Devriendt in de fout gaan, zodat de bal naast de bal in doel verdween. Nog geen twee minuten later stak Depauw een bal door tot bij de doorspurtende Axel De Loof, die meteen de stand verdubbelde.

KSC Beernem wint allerlaatste derby tegen Cercle Oedelem


In de tweede helft leek Beernem het gebeuren te controleren, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam Cercle Oedelem toch nog aandringen. Zo ontsnapte Beernem aan de aansluitingstreffer, toen een hoekschop op het hoofd werd geschilderd van de hoog opspringende Benjamin Devriendt, maar de bal vloog nipt over in het decor. Een twintigtal minuten voor tijd resulteerde een onschuldig schouderduel in een strafschop, die succesvol werd omgezet door Wouter Bes. Daarna bleef Oedelem drukken, terwijl Beernem op de counter loerde, maar er vielen geen doelpunten meer. (Regi)

SC Beernem: Zutterman, Lammens, Dekoninck, Blomme, Verbeke, Rebree (70′ Lips), De Loof, Depauw, De Blieck, Vanhaverbeke (73′ De Muer), Bellaert.

Cercle Oedelem: Devriendt, Schautteet, Rys, Phlypo, Devriendt, Goetgeluck, Luca (75′ Demeulenaere), Vanhauwaert (83′ Dobbelaere), Feys, Bes, Skatchkoff

Doelpunten: 42′ Bellaert 1-0, 44′ De Loof 2-0, 67′ Bes (pen.) 2-1.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.