Krijgt Ieper ook volks wielerfeest Saint-Vélo?

© VDB
Redactie KW

De organisatoren van Gent-Wevelgem hebben plannen om in de Kattenstad ook een versie van het geslaagde wielerfeest Saint-Vélo te organiseren.

Vorig jaar werd in afwachting van de aankomst van Gent-Wevelgem in en rond de aankomstzone in Wevelgem een volks wielerfeest georganiseerd. Tijdens Saint-Vélo was er onder meer een koers voor cafégangers in retro-outfit. Ook in Ieper willen de organisatoren van de wielerklassieker nu een soortgelijk feest organiseren. Ze zaten daaromtrent samen met de Belcantovrienden.

Eind november worden de eerste lijnen van het programma duidelijk. Bert Doise van de Belcantovrienden, organisatoren van de Belcanto Classic, bevestigt de samenwerking. “Er werden heel wat ideeën besproken. Een koers achter derny’s is daarbij één van de mogelijkheden.”

Doortocht via Grote Markt en Menenpoort

Net als vorig jaar zal er een doortocht zijn van de profkoers op de Grote Markt en onder de Menenpoort. De organisatoren betrekken nog meer de Eerste Wereldoorlog in hun parcours. Er wordt voorbijgereden aan de Mesense Vredestoren en aan het pas geopende informatiecentrum Plugstreet 14-18 in Ploegsteert.

(MD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.