Krachtballen mag nog, maar niet meer in competitieverband

Ook de jeugdspelertjes van Jabbeke (staand) en Snellegem ontsnappen niet aan de coronamaatregelen. © JV
Redactie KW

Door de constante stijging van het aantal Covid-19 besmettingen besliste de overheid om voor de sport code oranje af te kondigen. Daardoor neemt ook de krachtbalfederatie maatregelen.

Voorzitter Geert Bolle: “We hebben als federatie alle begrip voor de genomen maatregelen en willen in de eerste plaats mee onze verantwoordelijkheid nemen in het vrijwaren van de gezondheid van al onze leden. We zijn enerzijds heel erg tevreden dat we mogen blijven krachtballen. Maar anderzijds zijn wij overtuigd dat douchen en zich in een verwarmde ruimte kunnen omkleden elementair is in het krachtbal. Daarom hebben wij beslist dat voor de periode waarin code oranje geldt, dus minstens tot 8 november, trainingen en activiteiten binnen de eigen club of trainingsbubbel toegestaan blijven. Natuurlijk moeten de algemeen uitgevaardigde maatregelen gerespecteerd worden.”

Extra trainingen

Wedstrijden tussen verschillende clubs worden niet toegelaten. De uitgestelde competitiewedstrijden worden vanaf maart gespeeld. Krachtballen kan dus nog altijd, maar alleen met leden van de eigen club. Zo kan het handig zijn om extra clubtrainingen en oefenwedstrijden te organiseren om zo de krachtbalsport te blijven beoefenen. Deze maatregelen worden permanent geëvalueerd en indien nodig kunnen deze ook bijgestuurd worden”, besluit Geert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier