Korneel Deblock uit Waregem weer bobsleeër ondanks problemen met whereabouts

Redactie KW

Korneel Deblock, een 22-jarige Waregemse universiteitsstudent lichamelijke opvoeding, is terug van weggeweest in het Belgische bobsleeteam dat zich probeert te kwalificeren voor de Olympische Winterspelen van 2014 in het Russische Sotsji. Niet met een gerust gemoed, want twee ‘streepjes’ – inbreuken tegen de ‘whereabouts’ – blijven hem parten spelen.

Drie jaar geleden stapte Korneel Deblock, tot dan een beloftevolle sprintbom in de Belgische jeugdatletiek, samen met onder meer Kortrijkzaan Lino Vandoorne, in een nationaal bobsleeproject dat na de dames ook de Belgische heren naar de Olympische Spelen moet brengen. Sotsji 2014 was en is het doel. Tot begin vorig jaar ging alles goed en bekwaamde de Waregemnaar zich ook in het skeleton. Kort gesteld: op een slee met het hoofd vooruit naar beneden glijden. Maar in het voorjaar van 2011 stapte hij uit het project. “Om mijn studies voorrang te geven”, klonk de aanvaardbare uitleg.

Whereabouts

Er was nog een reden voor zijn plotse afscheid en niet de minste. Korneel bleek twee ‘streepjes’ achter zijn naam te hebben. Drie overtredingen tegen de whereabouts, de verblijfsgegevens die een topatleet moet invullen om hem onaangekondigd op eventueel dopinggebruik te controleren, betekenen een lange schorsing. “Ik was geschrokken, temeer ik de media op mijn dak kreeg”, doet Korneel zijn verhaal. “Ik kwam er niet goed uit. Omdat ik ons project, dat al niet veel pers haalt, niet in het gedrang wou brengen, hield ik het voor bekeken.”

(TVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.