Komend weekend Driedaagse van West-Vlaanderen

Redactie KW

Vrijdag tot en met zondag wordt de zevende editie van de Driedaagse West-Vlaanderen ‘Johan Museeuw Classics’ (2.1) gereden, de eerste Belgische rittenkoers van het seizoen. Aan de start verschijnen met Quick Step, Silence-Lotto, Katyusha, Astana, Ag2r, Bouygues Telecom en Milram niet minder dan zeven ProTourteams. De rest van het in totaal 21 ploegen sterke deelnemerveld oogt eveneens indrukwekkend.

De Grote Markt van Kortrijk is opnieuw het decor voor het vertrek van deze driedaagse rittenwedstrijd, die ook dit jaar weer de grenzen van de provincie West-Vlaanderen niet zal overschrijden. Vanuit de ‘Guldensporenstad’ wordt er op vrijdag 6 maart een grote lus van zowat 115 km gemaakt, met daarin enkele pittige kasseistroken. In Bellegem wachten nog drie plaatselijke omlopen, van elk 21 km.

Daags nadien is Torhout opnieuw de gastheer voor de start van de tweede etappe. Vanuit de ‘Sparrestede’ gaat het via Lichtervelde en Damme richting Vlaamse kust waar onder andere De Haan en Middelkerke als passage fungeren. Ook Gistel, de thuishaven van ‘peter van de driedaagse’ Johan Museeuw, wordt aangedaan. Na zowat 151 km wedstrijd volgen in Handzame nog drie plaatselijke circuits, van elk iets meer dan 11 km.

De langste rit is voorzien op zondag met start en aankomst in Ichtegem. In de rit over 185,7 km zitten vier heuse kuitenbijters. Tussen km 60 en 69 staat het kwartet Zwarteberg, Rodeberg, Monteberg en Kemmelberg op het menu. Daarna gaat het in een strakke lijn naar Ichtegem waar nog vier plaatselijke ronden, van elk 10 km, moeten afgelegd worden.

Vorig jaar ging de eindzege naar de Nederlander Bobbie Traksel.

De ritten:
Vrijdag 6 maart: Kortrijk-Bellegem (176,4 km)
Zaterdag 7 maart: Torhout-Handzame (184,3 km)
Zondag 8 maart: Ichtegem-Ichtegem (185,7 km)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.