Koksijdenaar Kristof Declerck rijdt 537 keer Hoge Blekker op

Redactie KW

De 36-jarige duuratleet Kristof Declerck uit Koksijde begon zaterdagochtend om 2.17 uur aan een eerste beklimming van de Hoge Blekker. Ruim 15 uur later was de klus voltooid: 537 keer de Hoge Blekker op en af, goed voor 370 kilometer en 8.848 hoogtemeters, gelijk aan de hoogte van de Mount Everest.

Toch was Kristof Declerck niet helemaal tevreden omdat zijn everesting challenge (cumulatief 8848 meter klimmen) volgens de statistieken van de sportapplicatie Strava niet geheel geslaagd was.

“Volgens de officiële everesting-website moest ik 520,5 de Blekker omhoog rijden”, klinkt het bij de atleet van het Sauteuse Sports Team. “Ik reed echter 537 keer op en neer, goed voor 370 in plaats van 340 kilometer. Volgens Strava behaalde ik echter slechts 7.800 hoogtemeters, ruim 1.000 te weinig.”

https://www.youtube.com/watch?v=bTsLiFINvQQ

“Ik nam alvast al contact op met de beheerders van de everesting-website. Zij lieten me weten dat mijn horloge door het vele draaien wellicht een pak hoogtemeters niet registreerde.”

Remblokjes versleten

Maar dat zijn slechts statistieken, want Kristof mag uiteraard trots zijn op zijn prestatie. Hij begon ‘s ochtends iets na 2 uur. “Het was toen al 15 graden”, aldus de duuratleet. “Halfweg had ik al meer dan 15 bidons gedronken. Mijn gloednieuwe remblokjes waren na 330 keer naar beneden rijden versleten. (lacht) Beneden moest ik immers telkens alles toesmijten.”

Declerck hield er een verschroeiend tempo op na. Hij haalde een gemiddelde snelheid van iets meer dan 24 kilometer per uur. Hij deed gemiddeld 1 minuut over één beklimming. De Koksijdenaar werd bijgestaan door heel wat sportieve vrienden, die regelmatig een rondje meereden. Ook passanten moedigden hem gretig aan.

(SB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.