Koen Naert en Emma Meesseman bij laatste drie voor Sportman en Sportvrouw van het Jaar

Koen Naert en Emma Meesseman. © Foto Belga
Maxim Bille
Maxim Bille Webredacteur KW

Langeafstandsloper Koen Naert, Rode Duivel Eden Hazard en schaatser/skeeler Bart Swings zijn de drie kanshebbers op de trofee van Sportman van het Jaar. Bij de vrouwen gaat het nog tussen basketster Emma Meesseman, gymnaste Nina Derwael en atlete Nafissatou Thiam.

Koen Naert veroverde afgelopen zomer goud op het EK marathon. Emma Meesseman is dan weer de draaischijf van de Belgian Cats. Onder haar impuls werden onze Belgische basketbalvrouwen vierde op het wereldkampioenschap.

De drie overgebleven kandidaten voor de prijs van Belofte van het Jaar zijn veldrijder Eli Iserbyt, wielrenner Remco Evenepoel en loper Jonathan Sacoor. Daarnaast maken de Belgian Cats, de Belgian tornados en de Rode Duivels kans op de trofee voor Ploeg van het Jaar.

Voor de trofee van Coach van het Jaar gaat het tussen Vital Heynen (volleybal), Roberto Martinez (voetbal) en Philip Mestdagh (basketbal). Tot slot staan Kris Bosmans, Laurens Devos en Peter Genyn op de shortlist voor de trofee van Paralympiër van het Jaar.

De laureaten worden bekendgemaakt op het sportgala op zaterdag 22 december in Docks Dome Event Hall in Brussel.

https://www.youtube.com/watch?v=AwPs6VyY5zw

(Belga/MB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.