Knack Roeselare stunt nu ook in Kedzierzyn

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De Polen waren gewaarschuwd na de nederlaag in Schiervelde, maar Knack zorgde voor een nieuwe Champions Leaguestunt : 1-3 na 26-28, 15-25, 25-17 en 23-25.

Knack Roeselare, nog steeds zonder de geblesseerden Stijn Dejonckheere en Tomas Rousseaux, maakte in het begin van de wedstrijd te veel opslagmissers, maar trok onder impuls van een indrukwekkende Coolman alsnog de eerste set naar zich toe. De vierde setbal was de goede: 26-28.

In set twee ging Knack gewoon op hetzelfde elan door. Van 9-11 ging het naar 9-17 (!). De Poolse nummer drie kwam nog terug tot op drie punten (15-18), maar met de ingevallen Stijn D’Hulst aan de opslag pakte Knack ook set twee met maar liefst 15-25.

In set drie kregen de bezoekers een driepuntenkloof nooit helemaal gedicht en het werd een koekje van eigen deeg: 25-17.

Knack ging in een spannende vierde set vol voor de drie punten. Beide teams speelden haasje-over en bij 20-22 kwam Knack dicht bij een nieuwe stunt. Na een zinderend setslot verzilverde Paulides met een killblock het eerste matchpunt: 23-25.

Quasi zeker van Final 12

Knack blijft ongeslagen in poule G en is met 12 punten zo goed als zeker van de Final 12. De slechtste tweede uit alle poules valt nog af, maar met 12 punten is de kans zeer klein dat Knack Roeselare daar nog moet voor vrezen.

De volgende wedstrijd van Knack is op zaterdag 7 december om 20.30 uur, thuis tegen VDK Gent voor de competitie. Volgende week dinsdag speelt Knack in de Champions League thuis tegen Galatasaray.

(LB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Roeselare, Izegem en Tielt

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.