Knack Roeselare pakt zesde Supercup na 3-1-zege tegen Maaseik

© VDB
Redactie KW

Het seizoen moet nog beginnen en Knack Roeselare heeft zijn eerste prijs al beet. Het versloeg Maaseik in de Supercup met 3-1 na setstanden 25-22, 25-22, 23-25 en 25-19.

Het was uitkijken hoe Knack Roeselare, nog maar pas voltallig aan het trainen, en het grondig gewijzigde Noliko Maaseik aan de Supercup zouden beginnen. Knackcoach Rousseaux koos naast Paulides, Van Hirtum en Rousseaux voor zijn internationals Tuerlinckx, Coolman, Tervaportti en libero Dejonckheere. Bij de Limburgers onder meer nieuwkomer Kristof Hoho in de ploeg.

Aanvankelijk hielden beide ploegen elkaar in evenwicht in de goedgevulde Arenahal in Deurne. Het was de landskampioen die de eerste kloof kon slaan, 16-11. Maaseik keerde nog even terug en Knack had vijf setballen nodig, maar pakte wel verdiend de eerste set: 25-22.

De landskampioen begon ook het best aan de tweede set met enkele mokerslagen van opposite Tuerlinckx, maar Maaseik liet niet begaan (11-10). Knack bleef wel controleren via een sterke Tervaportti en de 2-0 was een feit: 25-22.

Maaseik wilde nog iets van de Supercup maken en begon feller aan set drie (2-5). Knack – met Claes nu in de ploeg voor Rousseaux – bleef wel aanklampen en zat bij 15-15 weer helemaal in de set. De Limburgers kregen het niet cadeau, maar pakten wel de set bij 25.23.

Rousseaux kwam in set vier weer in de ploeg en Knack had duidelijk geen zin in een tiebreak (7-1). Terugkeren zat er niet meer in voor Maaseik en toen Tuerlinckx nog een paar keer zijn hamer bovenhaalde, was bij 25-19 de zesde Supercup voor Knack een feit. Na een moeilijke voorbereiding met veel afwezigen een opsteker in aanloop naar de competitiestart van zondag. Dan speelt Knack op verplaatsing bij Waremme. Maaseik ontvangt zaterdag al Prefaxis Menen.

(LB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode edities Roeselare, Izegem en Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier