Knack Roeselare opnieuw onderuit

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Knack Roeselare moest zaterdagavond naar Precura Antwerpen om zijn derde plaats in het klassement te verdedigen. De thuisploeg nam echter met 3-1 de maat van Knack Roeselare dat wegzakt naar de vierde plek.

Na de 3-1-nederlaag in de derby tegen Prefaxis Menen stond met de verplaatsing naar Precura Antwerpen opnieuw een zware wedstrijd op het programma voor Knack Roeselare.

In de eerste set schoot Knack het beste uit de startblokken en sloeg meteen een kleine kloof van twee punten, maar bij 19-19 was alles te herdoen. Daarna klommen de bezoekers opnieuw op voorsprong, maar bij 21-22 ging Antwerpen op en over Knack en won de openingsset met 25-23.

Roeselare was niet aangeslagen en sloeg in de tweede set opnieuw een kloof. Maar ook deze keer kon het zijn voorsprong niet behouden, 11-11. Daarna nam de thuisploeg het initiatief over en liet Knack geen schijn van kans meer, 25-16.

De derde set kon dus al beslissend zijn. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe en via 6-6 ging het naar 15-15 en 22-22. Daarna toonde Roeselare zich iets koeler in de afwerking en won deze derde set met 22-25.

Er was dus opnieuw hoop voor Knack, maar bij 6-7 sloeg Antwerpen een kloof naar 10-7 en gaf die aanvankelijk niet meer uit handen. In de slotfase kwamen de bezoekers nog gevaarlijk opzetten bij 24-24, maar de thuisploeg klaarde de klus met 27-25.

Door deze 3-1-nederlaag moet Knack Roeselare de derde plaats aan Precura Antwerpen laten.