Knack Roeselare naar kwartfinale beker van België

Redactie KW

Knack Roeselare heeft zich woensdagavond verzekerd van een plaats in de kwartfinale van de beker van België. Na de heenmatch won het woensdag voor eigen volk ook de terugmatch met 3-0.

Niemand die woensdagavond nog twijfelde aan de kwalificatie van Knack Roeselare voor de kwartfinale van de Belgische beker. De bekerhouder had in de heenmatch al vlot afstand genomen van Haasrode-Leuven uit Liga B en deed woensdagavond voor eigen volk hetzelfde. Het duurde even voor Roeselare op gang kwam (0-3), maar bij 6-5 nam de thuisploeg over om de voorsprong niet meer uit handen te geven. Haasrode-Leuven dreigde nog, maar Knack werkte gedecideerd af: 25-20.

Ook in de tweede set kende Roeselare, zonder de tot Nieuwjaar geblesseerde hoofdaanvaller Hendrik Tuerlinckx, geen moeite met de Brabantse bezoekers. Bij 6-5 leek het opnieuw spannend te worden, maar Knack liet Haasrode-Leuven niet lang aanklampen. Stijn D’Hulst dirigeerde zijn team van aan de servicelijn van 9-8 naar 14-8. Knack had zijn schaapjes op het droge: 25-18.

Set drie ging eveneens probleemloos naar de thuisploeg met 25-17.

In de kwartfinales ontmoet Knack Roeselare Asse-Lennik. Knack speelt eerst op verplaatsing, op maandag 26 of dinsdag 27 december, en ontvangt het nummer twee uit de competitie op 4 januari voor de bekerreturn.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode (edities Roeselare, Izegem en Tielt)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.