Knack Roeselare grijpt naast wildcard Champions League

Redactie KW

Knack Roeselare zal het volgend seizoen moeten doen met een ticket voor de CEV Cup. De club greep naast een wildcard voor de Champions League.

De CEV, de organisator van de Champions League en de andere Europese bekers, heeft woensdag beslist welke teams aan de Champions League mogen deelnemen. Een reglement bepaalt hoeveel teams ieder land mag afvaardigen voor de Champions League, maar de CEV houdt steevast ook enkele wildcards achter de hand om gaten op te vullen die ontstaan door teams die afhaken.

Knack Roeselare greep zoals bekend afgelopen seizoen onverwacht naast een ticket voor de finale van de play-offs en had daardoor ook geen recht op een ticket voor de Champions League. De club solliciteerde bij de CEV naar zo’n wildcard, maar kreeg woensdag niet het verhoopte positieve nieuws. De vier beschikbare wildcards gaan naar Unterhaching (Duitsland), Budva (Montenegro), Sofia (Bulgarije) en Zalou (Roemenië).

“CEV cup winnen kan een doel zijn”

Dominique Baeyens, afgelopen vrijdag nog eregast op ons slotgala ‘Speler/speler van het Jaar’, hoopte lang op die wildcard, maar is minstens even tevreden met de CEV Cup. „Het grote verschil met de Champions League is dat de CEV Cup werkt met een systeem van rechtstreekse uitschakeling. Iedere mindere dag kan dus genadeloos afgestraft worden. Maar de CEV Cup is een competitie met Europese toppers. Die winnen kan volgend seizoen een doel zijn.”

De CEV Cup start net als de Champions League op woensdag 19 oktober. De loting vindt in het weekend van 25 juni plaats.

(mvdr)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.