Knack Roeselare Europees uitgeschakeld

Redactie KW

Knack Roeselare is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finale van de CEV Cup. Thuis tegen Halkbank Ankara kon Roeselare na de 3-0 uit de heenmatch geen golden set afdwingen. Het werd 0-3 na 18-25, 23-25 en 20-25.

Knack Roeselare wist dat het de opslag van de Turken beter onder controle moest krijgen dan in de heenmatch, maar slaagde daar in het begin van de wedstrijd niet in. De Turken scoorden in de eerste set zes rechtstreekse opslagpunten : 18-25.

In het begin van de tweede set acteerde Knack niet overtuigend genoeg en al snel stond het 2-7. Coach Emile Rousseaux bracht Van Hirtum voor Westphal en de thuisploeg knokte nog terug tot 13-13. Onder impuls van onder meer Gertjan Claes ging Knack mee tot 22-22, maar toen kwam de klasse van de Amerikaan Priddy weer bovendrijven: 23-25 en de verhoopte golden set was wel heel ver af.

Knack begon het best aan set drie (9-6), maar bij 14-14 namen de Turken over. Bij 20-25 was het Europees verhaal van Knack over, waardoor het nu moet focussen op de bekerfinale en de play-offs.

(LB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Roeselare, Izegem en Tielt

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.