Knack Roeselare B klopt de buren en is provinciaal kampioen

Knack B is kampioen en viert dit met spelers en supporters. © VDB
Redactie KW

Door buur en het tweede geklasseerde Doskom Moorslede B met 3-1 te kloppen heeft Knack Roeselare B cijfermatige zekerheid van de titel in 1ste provinciale.

Knack won de eerste set met 25-20, verdubbelde met 25-22 als Doskom Moorslede de derde beurt voor zijn rekening nam met 18-25. Knack herpakte zich de vierde beurt en rondde af met 25-21.

Er was overigens nogal wat belangstelling en ruim 200 supporters woonden deze titelwedstrijd bij. Daarbij ook heel wat Moorsleedse supporters want Doskom is nog in de strijd voor de tweede plaats verwikkeld.

Knack Roeselare opende het best en Korneel Declercq die niet af te stoppen was die eerste set mokerde een 8-3 op het bord. Maar het ervaren Doskom dat moest sleutelen aan de opstelling door het gedwongen forfait van libero Verfaillie posteerde Jordy Dcelercq aan de spelverdeleing, Kevin Vandenabeele nam samen met Ben Jerusalem de liberotaak op zich gaf zich niet zomaar gewonnen. Doskom kwam punt voor punt terug en sloot bij 16-15 aan. Maar dan ging Doskom in receptie aan het zwalpen, Knockaert manifesteerde zich blokkend en in de aanval en via 23-17 haalde Knack eerste deelwinst.

Onzuivere receptie en missers

De eerste herneming ging Knack op zijn elan door, vond Doskom weer in gebreke en leek bij 16-8 gemakkelijk te verdubbelen. Maar dan vergleed de onzuivere receptie naar Roeselaarse kant, geen degelijk spelopbouw meer en op aanvallende Roeselaarse missers sloot Doskom aan naar 18-18. Bij 22-22 betekende een bezoekende netfout en twee bloks op Dave Declercq de verdubbeling voor Roeselare.

In set drie bracht coach Decoene van Moorslede er Thijs Hoste en Stijn Krock in en die bewerkten samen met Dieter Hoste die aanvallend omzeggens niets meer miste de kentering. Knack bleef onzuiver stoppen en in een tot 15-15 gelijk opgaande set besloot Doskom overtuigend de aansluitingsset.

Tot 11-10 kon Doskom de vierde beurt de illusie ip een vijfsetter hoog houden. Maar dan stapelden de aanvallende missers zich op bij Moorlede dat alleen nog in het setslot een 23-16 naar 23-21 kon remonteren via vooral Stijn Krock en weer Dieter Hoste. Maar Knockaert verloste de Roeselaarse supporters van de spanning, sloeg de wedstrijdbal op het bord die door het aanvallend mistasten van Krock verzilverd werd in de titel.

(RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.