Knack makkelijk voorbij Argex Duvel Puurs in play-offs

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Knack Roeselare kende woensdagavond in de op twee na laatste play-offwedstrijd geen problemen met VC Argex Duvel Puurs. Roeselare won met 3-0 na setstanden 25-17, 25-14 en 25-14.

Al van bij de eerste punten was het duidelijk dat het een makkelijk avondje zou gaan worden voor de jongens van coach Emile Rousseaux. De bezoekers gingen mee tot 4-4, maar Knack – met Van Hirtum in de basis – was duidelijk niet van plan zich te laten verrassen door de hekkensluiter in deze play-offs. De thuisploeg speelde geconcentreerd en liet zich op weinig foutjes betrappen : 25-17.

Zelfde spelbeeld in set twee. Het overwicht van Knack was zelfs nóg groter. Ex-Knackspeler en momenteel Puurscoach Albert Cristina probeerde het halfweg de set nog met een andere passeur, maar een verbetering was dat niet. Knack pakte set twee met 25-14.

De derde set ging aanvankelijk nog gelijk op, maar van 4-4 ging het plots snel naar 11-7 en 15-9. Roeselare wilde zo weinig mogelijk energie verspillen en een alweer sterke Westphal besloot de set en de match bij 25-14.

Knack blijft door de zege mee aan de leiding in de play-offs en heeft met nog wedstrijden thuis tegen het verrassende Prefaxis Menen (zaterdag) en uit bij Asse-Lennik (woensdag 27 maart) alles in eigen handen om de finale van de play-off te halen.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier