Klaas Vantornout uit Torhout wint opnieuw in Ardooie

© VDB
Redactie KW

Klaas Vantornout heeft net als vorig jaar de cross in Ardooie gewonnen. De Belgische kampioen haalde het voor Niels Albert en Philipp Walsleben.

De Kermiscross in Ardooie werd geanimeerd door vijf man: Klaas Vantornout, Gainni Vermeersch, Niels Albert, Philipp Walsleben en Tom Meeusen. Wereldkampioen Sven Nys zag nooit de kop van de koers en finishte uiteindelijk als 6de. In de laatste ronde liet Vantornout zijn metgezellen achter.

Sterke Vermeersch

Gianni Vermeersch, heel sterk aan het seizoen begonnen, was tevreden met zijn 5de plaats. “Ik was iets te onstuimig in het begin en moest dat even bekopen. Toch kon ik nog terugkomen, maar in de finale ging het iets te hard. Als je ziet met wie ik hier voorop reed, mag ik zeker niet klagen.”

Zondag rijdt de belofte van Sunweb -Napoleon Games de eerste manche van de Wereldbeker op de Cauberg in Valkenburg, op een parcours dat hem moet liggen. “Uiteraard probeer ik daar zo goed mogelijk te presteren. En wie weet zit winst er wel in. Ik zal mijn best doen.”

Beterschap bij Sven Vanthourenhout

Sven Vanthourenhout (32) kende zijn voorlopig beste dag van het seizoen, bekroond met een 7de plaats. De Beernemnaar finishte in het zog van zijn kopman bij Crelan-Euphony, Sven Nys. “Het was de eerste keer dat ik weer een goed gevoel in de benen had”, aldus Vanthourenhout na afloop. “Ik ging misschien iets te lang mee met Sven, die net iets sneller ging. De komende 10 dagen (Vanthourenhout haalde de WB-selectie voor Valkenburg niet, red.) staan vooral in het teken van recuperatie, want in september en oktober trainde ik erg hard. In Ruddervoorde (zondag 27 oktober, red.) begint het seizoen echt.”

Michael Vanthourenhout spaart zich voor Valkenburg

Dieter Vanthourenhout uit Ruiselede sloot de top 10 af. Kenneth Van Compernolle werd 14de, net voor Michael Vanthourenhout (20) uit Wingene. Die had nochtans de snelste start genomen, maar moest daarna gas terugnemen. “Toen ik merkte dat een dichte ereplaats er niet inzat, heb ik niet meer aangedrongen. Zondag hoop ik in Valkenburg op een topvijfplaats, op een parcours dat me in principe moet liggen.”

Ontgoochelde Davy Commeyne

Terwijl Pieter Ghyllebert 17de werd, moest Davy Commeyne, de naar Vlaams-Brabant uitgeweken Dadizelenaar van Accent.Jobs-Wanty, vrede nemen met de 27ste plaats. Een ontgoocheling voor de 33-jarige Commeyne. “Ik reed op training zelfs sneller dan hier. Het liep voor geen meter. De komende week zal in het teken van weerstand staan. Die korte snokken verteer ik niet. Neen, dit moet absoluut beter.”

Nicolas Cleppe eindigde als 20ste en Bjorn Rondelez als 28ste. Jan Denuwelaere uit Woesten verzeilde vlug in de achtergrond en gaf op.

(TVB)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV en ook in Sport West, vanaf 18 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.