Klaas Vantornout is weer thuis in Torhout na onvergetelijk WK

Redactie KW

Klaas Vantornout is weer thuisgekomen met een zilveren WK-medaille om de hals. De tweede plaats is altijd de meest ondankbare.

Na een trip van 16 uren uit Louisville is Klaas Vantornout weer thuis. Moe, maar toch tevreden met de zilveren medaille. “Natuurlijk is de tweede plaats mooi, en heb ik een goede wedstrijden gereden,” zegt Vantornout bij thuiskomst, “maar als je op twee seconden van kampioen Sven Nys eindigt, is dat nog altijd teleurstellend, en dat zal zo blijven.”

“Ook waardering voor andere renners”

Sven Nys kroonde zich tot koning van de cyclocross, de rest van de Belgen had blijkbaar niet meegedaan, en dat vindt de nationale kampioen er toch wat over. “Na Sven Nys komen er nog renners, die ook waardering mogen krijgen. Ik heb het niet alleen over mijzelf. Er zijn er nog bij de jeugd die medailles hebben gehaald, of die mooie prestaties hebben neergezet. Die hebben daarvoor geen enkel dankwoord gekregen van hogerhand.”

Vantornout ging met lange tanden naar de USA, maar het WK in Louisville werd toch een unieke belevenis.

” Het is een hele rompslomp. Behalve het hotel, mijn fiets en het parcours heb ik niets gezien. Maar de sfeer is wel uniek. Iedereen gaat verkleed naar de wedstrijd, ze roepen rare dingen, en ze staan met dollars te zwaaien. Het is een uitbundige, leuke sfeer.”

(JV/JS)

Klaas Vantornout is weer thuis in Torhout na onvergetelijk WK

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.