https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

KFC Marke huldigt nieuw terras in en steunt goed doel

Schepen van Sport Arne Vandendriessche en voorzitter Filip Seynaeve huldigden samen het nieuw terras in. © EDB
Redactie KW

Onlangs werd het nieuw terras bij de kantine van KFC Marke ingehuldigd. De voetbalclub doet het goed, en wil nu ook een goed doel steunen.

“We kregen als eerste deelgemeente een kunstgrasveld van stad Kortrijk en ook de kantine werd in samenwerking met vzw Olympia opgefrist”, begint kersvers voorzitter Filip Seynaeve.

“In 2020 rijpte het idee om een terras aan te leggen bij de kantine. Stad Kortrijk dacht positief mee en steunde het project. In mei 2021 werd de vergunning toegekend en dankzij een aantal aannemers die KFC Marke in hun hart dragen, kon het terras nog voor het bouwverlof en voor de start van het seizoen gerealiseerd worden. Brouwerij De Brabandere steunde de club voor de aanschaf van terrasmeubilair.”

‘Buitenspel’ staan

De club koos er nu ook voor om een goed doel te steunen en koos voor de Kortrijkse vzw Ontrafel, een begeleidings- en expertisecentrum voor kinderen en volwassenen dat gespecialiseerd is in verlies, trauma, rouw en emotionele pijn.

“In het voetbal kan je ‘buiten spel’ staan, maar ook in het gewone leven kan dat gebeuren en kan je emotionele pijn ervaren. Met corona heeft iedereen het trouwens wel eens moeilijk gehad. We willen de vzw het hele jaar door visibiliteit schenken”, legt Kurt Jonckheere van KFC Marke uit.

Sociale functie

“Via een hulpfonds maakt vzw Ontrafel ook begeleiding en therapie mogelijk voor kinderen en jongeren uit gezinnen die het financieel niet zo gemakkelijk hebben. We zullen met onze club het hulpfonds van de vzw ook financieel steunen.”

“We verlenen die steun aan vzw Ontrafel omdat we de visie hebben dat een lokale voetbalclub ook een belangrijke sociale functie heeft en we vinden dat we aan het ‘buiten spel’ staan zeker aandacht moeten besteden. Dat is een meerwaarde voor onze club!” (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.