Kevin Pauwels pakt in Hasselt eerste zege in bijna drie jaar

Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal) heeft zaterdag de GP Soudal in het Kampermolenpark van Hasselt gewonnen. De 34-jarige soleerde bijna heel de wedstrijd.

© (Foto Belga)

Het was al geleden van 21 februari 2016 in Oostmalle dat Kevin Pauwels nog eens het zegegebaar mocht maken. Jens Adams werd tweede en Eli Iserbyt derde. De Duitser Marcel Meisen eigende zich de vierde plaats toe. Tom Meeusen finishte als vijfde. Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Toon Aerts kwamen niet aan de start in Hasselt.

Het was Pauwels die de kopstart nam. Achter hem volgden Tim Merlier en de drie ploegmakkers bij Corendon-Circus: Tim Meeusen, David van der Poel en Marcel Meisen. Bij het ingaan van de tweede ronde kregen we een kopgroep met vijf renners. Dat waren Kevin Pauwels, Tim Merlier, Tom Meeusen, David van der Poel en Eli Iserbyt. Laatstgenoemde moest er tijdens de beklimming voorin even af.

Bij het ingaan van de derde ronde hadden Pauwels en Merlier de rest van de oorspronkelijke kopgroep op een handvol seconden gezet. Niet voor lang evenwel, want er vormde zich met Pauwels, David van der Poel, Iserbyt, Corné van Kessel, Meeusen, Jens Adams en Merlier een nieuwe kopgroep. Nog voor halfcross spatte die helemaal uit elkaar. Kevin Pauwels demarreerde opnieuw en achter hem volgden Jens Adams met Corné van Kessel. Eli Iserbyt zat wat verderop in de tang bij David van der Poel en Tom Meeusen.

De regen zorgde ervoor dat de omloop steeds maar lastiger en gevaarlijker werd. Dat deerde Pauwels helemaal niet. Hij bleef het tempo zeer hoog houden en diepte zijn voorsprong beetje per beetje uit op Jens Adams die op zijn beurt Corné van Kessel overboord had gegooid. De Nederlander kreeg meteen het gezelschap van Iserbyt. Kevin Pauwels mocht de slotronde intrekken met een voorsprong van 25 seconden op Jens Adams en kwam niet meer in de problemen. Corné van Kessel zakte weg en zo lag niets nog in de weg voor Eli Iserbyt om de laatste podiumplaats te pakken.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.