Kampioen maatje te klein voor Sint-Michiels

Siebe Timmerman in actie met Jason De Vooght als aandachtig toeschouwer. © JV
Redactie KW

De krachtbalcompetitie is na meer dan 6 maanden opnieuw van start gegaan met een heuse topper. De twee jongste kampioenen Sint-Michiels en Buggenhout stonden tegenover elkaar.

De Bruggelingen konden opnieuw rekenen op succescoach Paul Vanheerentals die meteen een verrassende zet deed. Youngster Siebe Timmerman ruimde plaats voor de meer ervaren Robin Grieve. Met Jason De Vooght op de eerste worp liep het heel vlot. De thuisploeg kon onmiddellijk 5-0 uitlopen en kon deze voorsprong rustig uitbouwen.

Sein voor de coach om vers bloed in de ploeg te droppen. Op de barrageplaats kon Siebe Timmerman nuttig werk verrichten. De kampioen had ook heel wat problemen met zijn laatste worpen. Verdedigend stond een hecht blok op het veld waardoor Sint-Michiels uiteindelijk oververdiend won met 24-16 en zet zo de titelambities kracht bij.

De andere titelkandidaat, Jabbeke, won gemakkelijk van Menen, terwijl Koekelare met het kleinste verschil verloor van Beitem. De Brugse derby tussen Sporting Brugge en Male eindigde als een ware thriller waarbij Male uiteindelijk met 26-27 won.

Bij de vrouwen werden geen verrassingen genoteerd. De drie titelkandidaten Sint-Michiels, Buggenhout en Baasrode waren aan het feest.

(JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier