Jurgen Van De Walle is weer thuis: “volgend jaar revanche in de tour”

Redactie KW

(UPDATE) Jurgen Van De Walle is terug thuis in Eernegem. De onfortuinlijke Omega Pharma-renner moest noodgedwongen de Tour verlaten, als allereerste opgever. Tijdens de rit van maandag kwam hij zwaar ten val toen hij anderen waarschuwde voor een vluchtheuvel. De Tour is nu dus al voorbij, net als twee jaar geleden, ook na een lelijke val.

“Ja, het was een slechte déjà vue, eigenlijk,” blikt Van De Walle terug.. Jammer genoeg is het terug zo. Maar toen heb ik het jaar nadien dit kunnen rechtzetten in de Tour. Hopelijk kan ik dat volgend jaar ook.”

Van De Walle is een superknecht. Hij hielp Gilbert aan het geel en zou podiumfavoriet Jurgen Van den Broeck bijstaan in de bergen. “De dag zelf heb je nog de adrenaline en valt dat nog mee. Maar op het einde van de rit voelde ik dat mijn bil serieus pijn deed. Maar je gaat door en denkt dat het allemaal zo erg niet is. Maar het verslechterde in plaats van verbeteren en dan kon ik het niet meer houden.”

Toewerken naar Vuelta?

In de Tour is nu nog één West-Vlaming actief: Gianni Meersman uit Ardooie. Voor Van De Walle wacht nu een reeks onderzoeken. “De dokter heeft vanmiddag een zware bloeduitstorting en een ontsteking vastgesteld,” zegt Van De Walle. “Gelukkig is er niets gebroken. Ik moet een week rusten, en dan zien we weer waar we voor staan. Als we naar de Vuelta kunnen werken of niet. Momenteel kan je niets beslissen omdat je niet weet hoe lang je revalidatie zal zijn.”

Jurgen Van De Walle is weer thuis:

Bekijk hier de reportage

(AD/JV)

Meer in het nieuws op Focus en WTV, vanaf 18u00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.