Jonge Duivels raken in Waregem niet voorbij Israël

In een oefeninterland die alleen in de eerste helft echt kon bekoren stond aan de rust de eindstand al op het bord: 1-1. Maxime Lestienne (Club Brugge) leverde de assist voor de Belgische gelijkmaker.

Bij de Rode Duivels U21 kwamen voor ruim 2.000 toeschouwers in het Regenboogstadion vier ‘West-Vlamingen’ aan de aftrap: Brandon Mechele, Laurens De Bock en Maxime Lestienne van Club Brugge en Junior Malanda namens Zulte Waregem. Kort nadat de bezoekers op het kwartier na een rake counter verrassend op een 0-1 voorsprong waren geklommen, lepelde Lestienne Igor Vetokele (ex-Cercle) de 1-1 op het hoofd. Nog in die eerste helft kreeg het Waaltje van Club een tweetal kansen om de score uit te breiden, maar hij faalde.

Hazard en Godeau spelen tweede helft

De tweede helft was van een veel minder allooi. Bij de Belgen werden tien nieuwe spelers in de strijd gegooid onder wie het Zulte Waregemduo Thorgan Hazard en Bruno Godeau. Veel van hun collega’s zijn bankzitters bij hun clubteam en dat was er aan te zien. Michy Batshuayi (Standard) liet de kans om de Jonge Duivels toch nog de overwinning te schenken van dichtbij onbenut.