Johan Bruyneel wil rechten wielerploegen beter organiseren

Redactie KW

Johan Bruyneel, de West-Vlaamse ploegleider van RadioShack, is er niet over te spreken dat zijn team geen wildcard krijgt voor de Ronde van Spanje. Omdat de organisatoren nu teveel touwtjes in handen hebben overweegt hij een vereniging op te richten die werk maakt van de rechten van de teams.

Bruyneel is boos dat RadioShack niet naar de Vuelta mag. “Ik neem dit persoonlijk”, zegt hij in een interview aan Het Nieuwsblad. “Zit ik misschien in de weg?” Bruyneel kreeg van de Vuelta-organisator geen afdoend antwoord waarom zijn ploeg niet welkom was. ‘niet goed genoeg’, kreeg hij uiteindelijk te horen. “Toen kon ik het al helemààl niet meer geloven”, aldus Bruyneel. “Leipheimer, Klöden, Horner, Brajkovic, vier potentiële eindwinnaars.”

Bruyneel wil belangen ploegen organiseren

Bruyneel is van mening dat het de wielerploegen momenteel aan organisatie ontbreekt. Er is veel verloop qua sponsors en da’s natuurlijk positief voor de organisatoren. Maar hij is niet van zinnens het zo te laten. “Ik wil werk maken van een vereniging die ook tegenover ons de rechten en plichten vastlegt”, stelt Bruyneel in Het Nieuwsblad. “Er dringt zich een grondige reorganisatie op. Daar ga ik me helemaal achter zetten. Noem het gerust een missie.”

(FV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.