Ivan Sabbe wil fusie KV Kortrijk en SV Zulte Waregem

Redactie KW

Vlaams volksvertegenwoordiger Ivan Sabbe uit Bavikhove haalt een oud plan van onder het stof. Hij pleit voor een fusieclub die het beste van KV Kortrijk, SV Zulte Waregem en eventueel ook KSV Roeselare bundelt en in Deerlijk kan spelen.

In een gesprek met Krant van West-Vlaanderen roept de politicus op om werk te maken van een grote Zuid-West-Vlaamse voetbalclub. „Elke voetbalsupporter is verknocht aan zijn favoriete club, maar droomt tegelijk van grote sportieve successen. Ondanks het feit dat eersteklassers KV Kortrijk en SV Zulte Waregem een aardig parcours neerzetten, is de Zuid-West-Vlaamse supporter die kiest voor een ploeg uit de eigen regio veroordeeld tot een strijdplaats in de hogere middenmoot.”

Vaste titelkandidaat

En dus wil Sabbe hoger mikken. Hij wil een topclub in het noorden van de provincie (Club Brugge) en eentje in het zuiden: een nieuw op te richten club die moet uitgroeien tot een vaste titelkandidaat. „Het hoeft niet te verbazen dat we – op een toevalstreffer na – verstoken blijven van topvoetbal in de regio. Het voetballandschap in Zuid-West-Vlaanderen is té versnipperd. Op die manier kan je nooit wedijveren met ploegen die veel meer middelen hebben, zoals pakweg Club Brugge, RSC Anderlecht of KAA Gent.”

KVSV Zuid-West in Deerlijk?

„Het lijkt me essentieel dat een fusieploeg een nieuwe naam krijgt die verwijst naar de grote dragers, maar vooral dat er op neutraal terrein gespeeld wordt,” gaat Sabbe voort. En dus stelt de parlementair voor om een nieuw stadion te bouwen op een centrale locatie. „Ik denk aan het industriegebied vlakbij de afrit van de E17 in Deerlijk. Vlot bereikbaar en ongeveer even ver voor wie uit Roeselare, Kortrijk of Waregem komt. Een ideale locatie om KVSV Zuid-West – of hoe we de club ook dopen – te laten spelen”, klinkt het.

(…)

Willy Naessens (SV Zulte Waregem) :

„Dit is niet iets voor de eerste 10 jaar. In Kortrijk en Waregem heerst een andere mentaliteit, in Roeselare is het nog eens anders.”

Joseph Allijns (KV Kortrijk) :

„Zo’n fusiegedachte leeft absoluut niet in Kortrijk. Het water is nooit te diep om samen te werken, maar het is niet aan de orde.”

(mvdr)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Edities Het Kortrijks Handelsblad en Het Wekelijks Nieuws Gaver)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.