Huldiging sportlaureaten heel geslaagde avond

De gelauwerde sportlaureaten, samen met vertegenwoordigers van hun clubs, op het podium van 't Forum. © (Foto LVW)
Redactie KW

In een bomvol gemeenschapscentrum Forum in Wervik vond vrijdagavond de huldiging van heel wat sporters plaats. Er was ook een postume hulde van sportmecenas en ondernemer André Ollevier. Hij overleed in april vorig jaar.

In een presentatie van Maarten Vangramberen van Sporza verliep het alvast vlot en was achteraf iedereen vol lof over de nieuwe formule. Tijdens deze bijzondere editie van de huldiging blikte men terug op de voorbije drie sportseizoenen

In vijf blokken kwamen heel veel sporters op het podium. Leden van atletiekclub Athleoo waren daarbij het talrijkst. Omwille van hun verdiensten of prestaties werden verschillende mensen gehuldigd. Er waren enkele opmerkelijk gasten die van ver kwamen. Robbe Verstraete verhuisde van Geluwe naar Herentals. Ten voordele van Kom op tegen Kanker reed hij in augustus 2020 maar liefst 198 keer de Kemmelberg op.

Maarten Bostyn groeide op in Geluwe en verhuisde in 2004 naar Limburg. Maarten is ondernemer en voorzitter van basketbalclub Hubo Limburg United dat in het Sportpaleis tegen Filou Oostende de Beker van België won. Opmerkelijk: Maarten voetbalde destijds bij eerst SK Geluwe en dan Eendracht Wervik.

Drie ploegen van Eendracht Wervik werden gehuldigd: de U15 en de vrouwen in tweede provinciale speelden kampioen, het eerste elftal promoveert naar derde amateur.

Tussendoor speelde Sons Saucisses enkele nummers. Voor de gelegenheid hadden ze een sportieve outfit aan. Na de huldigingen volgde een receptie in de stadszaal Oosthove. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.