Hoogdag voor de mountainbikers in Deerlijk

Walter Coucke, Paul Isebaert, Staf Vanderschelden, Tim Vantyghem, Constant Mestdagh en Luc Schietgat staan in voor de organisatie van de veldtoertocht. © MVD
Redactie KW

Wielerclub KSV Deerlijk-Gaverzicht pakt op zaterdag 7 december met de jaarlijkse veldtoertocht uit. De initiatiefnemers rekenen op droog weer zodat ze weer honderden deelnemers mogen verwelkomen.

De veldtoertocht van wielerclub KSV Deerlijk-Meubelen Gaverzicht is aan de 24ste uitgave toe. Walter Coucke is nog altijd een van de stuwende krachten van deze toertocht. “Alles valt of staat eigenlijk met het weer van de dag,” blikt Walter vooruit. “Volgens de meeste recente weerberichten wordt het een kille maar droge editie. Dat hopen wij ook. Onze mountainbiketocht is al jaren een gevestigde waarde op de kalender. We rekenen opnieuw op honderden deelnemers.”

“De start- en aankomstplaats blijft de Gaverhal aan de Vercruysse de Solartstraat. We hebben weer gezorgd voor een schitterend parcours. De deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 20, 40 en 60 kilometer. Er kan vrij ingeschreven en gestart worden van 8.00 uur tot 13.30 uur. Na hun tocht kunnen de deelnemers er de fietsen afspuiten, een douche nemen en bij een frisse pint weer op verhaal komen. In de nabijheid van de sporthal is ook een gratis bewaakte fietsstalling voorzien. De kidstocht die onder begeleiding wordt verreden, start om 13.30 uur.”

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier