Holstra Wevelgem wint spannende basketbalderby in Ieper

Holstra Wevelgem heeft het streekduel in de derde klasse van het basketbal gewonnen in en tegen Ieper. Wevelgem shotte in de eerste helft een ruime voorsprong bij elkaar maar moest die na de rust terug afgeven. In een spannend slot maakte Tom Van de Keere het verschil. 72-75 was de einduitslag.

Bij Wevelgem zorgden Castelein, Tandt en Vandenberghe in de eerste helft voor een voorsprong van maximaal 12 punten. Maar nog voor de rust werd de kloof door Deceuninck gehalveerd. Na de rust waren het Kestemondt en opnieuw Deceuninck die het verschil helemaal uitveegden. Bij 40-40 kon de partij opnieuw beginnen.

Pas in de slotminunten kon Wevelgem opnieuw afstand nemen dankzij sterke afwerking van Alexander Byttebier en vooral Tom Van de Keere. De ervaren forward scoorde de laatste 9 punten voor Wevelgem en leidde zijn team naar een 72-75 overwinning. Meteen de vierde zege op rij voor het team van Peter Castelein.