Hexia Cyclocross Gullegem lokt ruim 8.000 bezoekers

Redactie KW

Niets dan tevreden gezichten op bij de organisatie van de derde Hexia Cyclocross Gullegem. Die wist dit jaar ruim 8.000 bezoekers naar hun sportieve spektakel te lokken.

Een overwinning door de – schijnbaar onklopbare – Nederlander Mathieu van der Poel bij de heren elite en de Nederlandse met Dominicaanse roots Ceylin del Carmen Alvarado bij de dames elite maakten dat ze waar kregen voor hun geld. Dat ook de zon het grootste deel van de dag van de partij was, maakte de sfeer er des te leuker.

Schepenen Stijn Tant en Kevin Defieuw en hun ploeg zijn dolgelukkig dat het hele gebeuren ook weer foutloos verliep en dat ze hiervoor over een enorme ploeg vrijwilligers kunnen beschikken. Zij hebben ondertussen al aan de UCI gevraagd om ook in 2021 op de eerste zaterdag van januari (2 januari 2021) opnieuw een cyclocross te mogen organiseren. Ze mikken meteen ook op een 1ste klasse in plaats van een 2de klasse-wedstrijd. Daardoor kunnen de deelnemende rijders meer punten verdienen en mag op die datum nergens anders een concurrerende veldrit worden georganiseerd.

(AV / Foto AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier