Hartproblemen leiden Kristof Hoho naar exit bij Prefaxis Menen

Redactie KW

Topvolleyballer Kristof Hoho maakte enkele dagen geleden bekend terug te keren naar Maaseik, de club waar hij zijn volleybalcarrière begon. De Weekbode achterhaalde (een van) de hoofdredenen voor zijn vertrek.

“Als een club als Maaseik je belt, dan ga je toch geen twee keer nadenken”, gaf Kristof Hoho aanvankelijk als reden voor zijn vertrek bij Prefaxis Menen op. Maar ondertussen kon De Weekbode de echte reden achterhalen. Hoho, die vier jaar geleden op training bij zijn Italiaanse werkgever Padua een hartstilstand heeft gekregen en met een defibrillator zit, moest deze zomer met spoed een nieuwe laten inplanten. Het bestuur van Prefaxis raakte eerder onverwacht op de hoogte van deze operatie en ventileerde twijfels omtrent Hoho’s fysieke paraatheid. “Mijn dokter garandeerde mij een volledig herstel, maar het Meense bestuur wou een second opinion, wat ik begrijp”, aldus Hoho. “Maar die procedure sleepte aan. Ook een mogelijke contractverlenging, waar voordien al sprake over was, sleepte aan. Toen Maaseik contact opnam, heb ik niet getwijfeld.”

Het bestuur van Prefaxis Menen werkte uiteindelijk vlot mee aan deze transfer, het bewijs dat het allicht niet meer helemaal in Hoho’s fysieke paraatheid geloofde. Al benadrukt de Limburger nog één iets: “Mijn hart is nog altijd ok, het was louter mijn ‘machientje’ zelf dat niet meer werkte.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Weekbode Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier