Hannes Obreno wil met sterk resultaat de halve finales in

Door de slechte weersomstandigheden op de olympische roeibaan werden de herkansingen niet zondag, maar wel 24 uur later gevaren.

Hannes Obreno moest dus tot maandag wachten om de samenstelling van zijn kwartfinale te kennen. Als winnaar van zijn voorwedstrijd krijgt de Bruggeling een gunstige baan toegewezen en dat wordt onder faire weersomstandigheden baan drie. De eerste drie van elke kwartfinale plaatsen zich voor de halve finales, wat dus in totaal de top twaalf betekent.

De sterkste concurrenten van Obreno worden Cabrera en Petervari-Molnar. De Hongaar finishte derde in de Europese olympische kwalificatierace, die Hannes Obreno half mei won. Hij was de snelste in de C-finale (13e) van het Wereldbekertoernooi in het Poolse Poznan. Cabrera kan nog iets betere papieren voorleggen. De Mexicaan sloot het WK 2015 op een 13e plaats af en finishte dit jaar in de Wereldbekermanche in het Zwitserse Luzern achtste.

Lonken naar de hoogst mogelijke plaats

“Bij de eerste drie finishen en doorstoten tot de halve finales is dus perfect haalbaar, al zullen we geen enkele tegenstander onderschatten”, blikt coach Dirk Crois vooruit. “Hannes moet de focus en de routine vasthouden en vooral in zijn ritme blijven. Natuurlijk lonken we stiekem naar de hoogst mogelijke plaats, want met het oog op die wisselende weersomstandigheden kunnen voor de komende races die topplaatsen doorslaggevend worden bij het toekennen van de meest gunstig banen aan de sterkste skiffeurs.”