Groenschepen erkent problemen met hoofdveld Jan Breydelstadion

De Brugse schepen van groen, Franky Demon, erkent dat het hoofdveld in het Jan Breydelstadion er minder goed bij ligt. De toestand van het terrein kan niet los gezien worden van een aantal factoren. De bezettingsgraad van het veld, met twee eersteklasploegen Club en Cercle, is hoog. Het terrein wordt dubbel bespeeld en vaak zitten er maar enkele dagen tussen twee wedstrijden, zodat het gras weinig tijd krijgt om te herstellen.

Ook vonden er de voorbije maanden een aantal wedstrijden plaats in bijzonder slechte weersomstandigheden. Een andere wedstrijd kon niet doorgaan en moest met een dag worden uitgesteld. Om dat mogelijk te maken moest snel worden ingegrepen, iets wat de kwaliteit van het grasplein op termijn zeker niet ten goede is gekomen.

“De stedelijke Groendienst stelde keer op keer alles in het werk om de schade zoveel als mogelijk te beperken. Zo werd de grasmat van het hoofdveld bijvoorbeeld gerold en beregend voor iedere wedstrijd. De toestand van de grasmat kan evenwel maar echt verbeteren als de temperaturen stijgen en er weer grasgroei is,” zegt de schepen. “Een tijdje geleden zat ik samen met het management van Club en Cercle. Daar werd overeengekomen dat de Groendienst zal blijven instaan voor het onderhoud van het grasveld. De Groendienst blijft trouwens voortdurend op de hoogte van de nieuwste technieken in dat verband”.

Vergunningen

Vorige week stelde Club voor de eerste keer voor om zelf, op eigen kosten, een nieuwe grasmat aan te leggen op het hoofdveld van het Jan Breydelstadion. Het was de bedoeling om deze tegen de play-offs in orde te brengen. Na het spijtige ongeval van gisterenavond vraagt Club om de grasmat al te mogen heraanleggen tegen de wedstrijd van 4 maart. De Groendienst is momenteel nog aan het onderzoeken of alle eventuele reglementen en vergunningen in orde zijn. Pas als dit zo is, kan er een dossier aan het CBS worden voorgelegd en kan Stad Brugge een beslissing nemen.

“Het spreekt voor zich dat wij alles op alles zullen zetten om dit zo snel mogelijk te doen. Als de werken starten, willen wij vanuit de groendienst een extra onderhoud voorzien, zodat we er zeker van zijn dat de staat van het veld zo optimaal mogelijk blijft”, besluit Franky Demon.

(A.D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.