https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gloednieuw triatloncircuit brengt wedstrijd in Zuienkerke

Omwille van corona werd de 111- triatlon dit jaar in Jabbeke herleid tot een aquatlon. © ACR
Redactie KW

BRO.GO Sports en Triatlon Vlaanderen pakken met vijf wedstrijden uit in de Triatlon Cup.

BRO.GO Sports stond de voorbije jaren reeds in voor de organisatie van de 111 triatlon in Jabbeke, die dit jaar omwille van corona tot een aquatlon werd herleid. Ook in Sint-Martens-Latem en in Lievegem in Oost-Vlaanderen werd door Sam Govaert en zijn team reeds een triatlon op poten gezet. Nu komen daar in een gloednieuw triatloncircuit twee nieuwe organisaties bij. In het Nederlandse Hulst in Zeeland en in Zuienkerke.

“We brengen de regio in beweging, op alle niveaus en alle afstanden”, vertelt Sam Govaert van BRO.GO Sports. Deze wedstrijden met haalbare afstanden, ter promotie van de triatlonsport zijn er voor alle triatleten, met of zonder licentie. Wie wil deelnemen aan het circuit moet wel in het bezit zijn van een licentie bij Triatlon Vlaanderen.”

Prijzenpot

In tegenstelling tot de T3 Team Triathlon Series, waarvan de data binnenkort bekend gemaakt worden, gaat het in het nieuwe triatloncircuit om een individueel en ploegenklassement. Wie aan drie van de vijf wedstrijden deelneemt, komt in aanmerking voor een deel van de prijzenpot van 14.000 euro. “Indien wij door Covid-19 genoodzaakt zijn om de wedstrijd te staken, zal het prijzengeld met een vijfde per wedstrijd dalen. Naast de dag uitslag komt er in alle leeftijdscategorieën een overkoepelend klassement. Atleten die vier of vijf maal deelnemen krijgen een bonus van drie punten in de laatste twee wedstrijden en kunnen zo misschien met hun naaste concurrenten het verschil maken.”

Het BRO.GO circuit start op 15 mei in Lievegem. Na manches in Sint-Martens-Latem (11 juli), Jabbeke (1 augustus), Zuienkerke (21 en 22 augustus) is er de finalewedstrijd in het grensstadje Hulst op 26 september. De wedstrijd in Jabbeke is ondertussen bekend, in en rond het Klein Strand. Het 111 concept daar staat vooral gekenmerkt voor het beukwerk op de fiets. 100 kilometer met de tijdritfiets in een non-drafting wedstrijd. “Het parcours dat hoofdzakelijk langs het kanaal loopt leent er zich toe om het verschil te maken”, weet Govaert. “De 111 wordt de eerste dag van augustus overigens opnieuw voorafgegaan door een sprinttriatlon.”

Polderwind in Zuienkerke

In het weekend van 21 en 22 augustus is Zuienkerke aan de beurt. “Wij organiseren er een nieuwe triatlon voor iedereen in een prachtige setting”, klinkt Govaert. “Domein Polderwind zal namelijk plaats bieden aan vijf wedstrijden verspreid over twee dagen. Op zaterdag staan twee doelgroepen op het programma, de jeugdcup van Triatlon Vlaanderen en de paratriatleten. Op zondag is er een sprinttriatlon, de vierde race van de BRO.GO Cup gevolgd door een kwarttriatlon voor bedrijven of in trio.”

De slotmanche heeft plaats in Hulst. De wedstrijd heeft net als in Jabbeke plaats nabij een camping en beschikt over een mooi fietsparcours. Voor de vijf wedstrijden van de BRO.GO Cup kan er nu reeds worden ingeschreven.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.