Gianni Vermeersch derde bij beloften in Koksijde

Redactie KW

In de WB-cross voor beloften in Koksijde ging de winst naar een oppermachtige Mathieu van der Poel. Gianni Vermeersch uit Klerken eindigde als derde, Jens Vandekinderen als 7de. Europees kampioen Michael Vanthourenhout uit Wingene werd 26ste.

Voor Vermeersch was het zijn zesde opeenvolgende derde plaats. Toch kon hij vandaag leven met de laagste trede op het podium. “Na een slechte start moest ik van ver terugkomen. Ik panikeerde echter nooit en reed altijd mijn eigen ritme, ook in het zand. Even was er toch paniek toen ik met mijn stuur in het wiel van Teunissen terechtkwam en ik pas zevende lag. Morgen wacht nog Gieten en daarna wachten twee competitieloze weken. Zo kan ik me in het Spaanse Calpe stilaan klaarstomen voor de kampioenschappen.”

Jens Vandekinderen was tevreden met zijn ereplaats. De Torhoutenaar zat in de Belgische B-selectie en was helemaal achteraan van start moeten gaan. “Daardoor was het vooral in de eerste ronde behelpen, omdat sommigen niet door het zand kunnen rijden en ik geduld moest hebben. Ik denk dat ik pas als 20ste in het veld zat, maar dat ik nog helemaal naar voren kon rijden, is toch mooi. Uiteraard verspilde ik veel krachten door achteraan te starten, maar zo is het nu eenmaal. De voorbije weken vlotte het iets minder, maar nu heb ik de goede tred weer gevonden.”

Michael Vanthourenhout, de voorbije 10 dagen in het oog van de storm door zijn plotse overstap van BKCP-Powerplus naar Sunweb-Napoleon Games, kent een mindere periode. Hopelijk kan de jongere broer van Dieter de komende twee weken de mentale rust terugvinden en zien we de beste Michael Vanthourenhout in januari weer aan het werk. (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier